Днес великият Антъни Хопкинс става на 81 г. Антъни Хопкинс е роден

...
Днес великият Антъни Хопкинс става на 81 г. Антъни Хопкинс е роден
Коментари Харесай

Днес великият Антъни Хопкинс става на 81 г.

Днес великият Антъни Хопкинс става на 81 г. 

Антъни Хопкинс е роден в последния ден на 1937 година в Порт Толбът. В учебно заведение Антъни се чувствал зле, защото страдал от дислексия, само че тя не му попречила да развива артистичния си гений, да рисува и да свири на пиано.Антъни съумява да развие у себе си актьорския гений. Страстта му го води в Колежа по музика и драма в Кардиф, където се дипломира през 1957 година Започва работа в локалната община, само че е извикан да извърши военната си работа като през множеството време е машинописец, написа Пик.

През 1960 година завършва с армията и се записва в Кралската Академия за Драматично изкуство и стартира работа в образователния спектакъл.Големият пробив на Антъни Хопкинс идва през 1965 година, когато е видян от сър Лорънс Оливие, който го кани да се причисли в Националния спектакъл. Там той е дубльор на Оливие в пиесата на Аугуст Стринберг  " Мъртвешки танц ", а по-късно заема неговото място. Тази роля води след себе си и доста други, само че скоро Хопкинс се отегчава и стартира все по-често да поглежда към киното.Първата му кино роля е в " The White Bus " на Линдзи Андерсън, първата му забележителна екранна поява е в " Лъвът през зимата ", където играе паралелно с Питър О`Тул и Катрин Хепбърн. Въпреки че продължава да играе и на театралната сцена, Хопкинс се концентрира върху киното.

Специализира се в пресъздаването на действително съществували персони като Клайв Стейпълс Люис, Ричард Никсън и Пабло Пикасо. Но ролята, която го прави знаменит, несъмнено е тази на Ханибал Лектър от кино лентата на режисьора Джонатан Деми " Мълчанието на агнетата ". За това преобразяване Хопкинс получава " Оскар ".Номинации за " Оскар " е получавал и за работата си в " Амистад " с Морган Фрийман, " Никсън " с Джоан Алън и Боб Хоскинс, както и за " Остатъците от деня " с Ема Томпсън, Хю Грант и Кристофър Рийв. За цялата си кариера Хопкинс има 30 номинации и 37 кино награди.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР